My way

Celor care ÎNCĂ ne poartă de grijă prin ţară şi ÎNCĂ nu au înţeles de ce am renunţat la slujbele noastre de şefi ca să plecăm în lumea largă le transmitem salutările noastre, urări de sănătate şi să stea liniştiţi că nu ne întoarcem în România să le(sau ne) luăm slujbele înapoi.

Ne e bine în… Europa, pentru că, îmi pare foarte rău, România nu este în Europa. Ne e bine aici pentru că dăm examenul vieţii cu noi înşine şi pentru că încercăm să reuşim prin noi înşine (sorry, e un slogan liberal, am înţeles că nu se mai poartă democrat-liberalismul după prăpădul social-economic de pe acolo).

Nu, nu regretăm decizia şi nu o vom regreta niciodată. Nu suntem genul de oameni care să ieşim la pensie de la un loc de muncă, nu suntem genul de oameni care se agaţă de funcţii cu ghearele, nu suntem genul de oameni care să accepte jugul sau… alţi şefi (evident, decât dacă sunt mai buni decât noi). „Informaţia de Severin” a avut succes tocmai pentru că am fost liberi să o facem după chipul şi asemănarea noastră, atât cât s-a putut, pentru că reprezintă, la urma urmei, o afacere privată şi e firesc ca politica editorială a patronatului să fie respectată. „Informaţia” a avut succes pentru că era în apele ei, era în opoziţie, dar când eşti la putere…

E adevărat! Nu cunoaştem sentimentul fricii. Nu ne este frică nici de Dumnezeu, pentru că nu i-am greşit cu nimic.

E adevărat! Am reuşit în Anglia într-un timp foarte scurt să ne descurcăm şi să obţinem toate actele necesare şi un job fabulos (atât vă spui deocamdată), dar ăsta nu e noroc, e proiect. Totul a decurs conform planului, etapă cu etapă.

Dacă vreţi să vă cunoaşteţi cu adevărat pe voi înşivă, emigraţi, fraţilor, şi dovediţi lumii de ce sunteţi în stare. E o cale lungă, sinuoasă, prin deşertul ardent şi nu neapărat prin oazele liniştitoare, dar la final poţi cânta liniştit:

“For what is a man? What has he got?
If not himself – Then he has naught.
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows
And did it my way. ”

Uneori, mânjit de atâtea răutăţi şi invidii, aş vrea ca sufletul să se cureţe cumva singur, precum ochiul sau precum vaginul. Dar atunci nu ar mai fi nevoie să scriu…


8 thoughts on “My way

 1. Dragi mei asa sa va ajute Dumnezeu!
  Sa va limpezeasca ochiul si va ascuta mintea sa va fereasca de blazare,rautate si prostie, sa va intareasca in cele bune si in firea lucrurilor!
  Ma bucur nespus ca v-ati trezit!

 2. Dragilor

  Cei care inca va mai poarta de grija, o fac de frica, din micimea sufletelor lor, rautate si invidie., si igoranta, mai mult de frica. Se vad si stiu ca slujbele pe care le au momentan sunt tot ce pot obtine vreo data. Sau o fac inconstient, visand in singuratatear ca sunt perfecti, atrasi de iluzii precum profesionalism , sau putere, ..VIP ca fluturii de luminai lampii. Maretia conferita de perfectiunea inchipuita , de ideea de buric al pamantului este atat de coplesitoare incat realitatea nu mai conteaza , fictiunea creata de propria minte pierduta este perceputa drept realitate. Si cel mai rau este ca sar putea sanu se trezeasca niciodata!

 3. are dreptate pogaci, parc-ar fi fi RADE CIOB DE OALA SPARTA. n-o fi aceeasi pogaci de la usa primarului ori s-a schimbat?

 4. Ma surprinde articolul tau. Ti’ai consumat energia sa demonstrezi, ce?! Eu in locul tau scriam o poezie. Era mai concentrat, si, cum in Romania s’a scumpit si apa, nu aveau posibilitatea de a o dilua intr’un ciko. In rest, despre morti… numai de bine….ca au tot ce le trebuie: sefi buni si salarii intregi. Pana cand?!?!

 5. Se spune ca Dumnezeu ii ajuta doar pe cei care se ajuta singuri… Felicitari! Ati pasit cu dreptul, inteleg. Sa continuati cu entuziasm!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s